Artrokinesiologie

https://wiaz.nl/wp-content/uploads/2018/01/praktijk-heemstra-logo.png

Artrokinesiologie

Title:

Description:

praktijk-heemstra-logo-1200x363.png

Artrokinesiologie

Praktijk Heemstra

Mijn naam is Gerbrand Heemstra. Na de opleiding fysiotherapie aan de Hanzehogeschool te Groningen heb ik gewerkt als fysiotherapeut in een eerstelijnspraktijk. Daar heb ik ervaring opgedaan met verschillende aandoeningen zowel orthopedisch als neurologisch. Tijdens mijn werk als fysiotherapeut heb ik de opleiding tot artrokinesioloog gevolgd bij J.R. Kloosterman. In mei 2017 ben ik afgestudeerd als artrokinesioloog en in juni ben ik begonnen met mijn eigen praktijk in Zwolle.

Artrokinesiologie is een verbijzondering van fysiotherapie. Bij deze behandeling wordt niet alleen het gehele lichaam onderzocht, maar ook behandeld. Omdat bij disfunctioneren van een gewricht het lichaam automatisch een andere manier gaat zoeken om toch te kunnen blijven bewegen ontstaat een uitwijkhouding. Dit kan leiden tot overbelasting van andere gewrichten en spieren die op hun beurt weer kunnen zorgen voor disfunctioneren wat leidt tot een verdere uitwijkhouding. De gewrichten of spieren die dan uiteindelijk klachten geven zijn dus niet de oorzaak van de klachten maar zijn een gevolg van één of meerdere uitwijkhouding(en). Daarom is het van belang altijd het gehele lichaam te onderzoeken en te behandelen. De behandeling bestaat uit het mobiliseren van de gewrichtsketen, met name de wervelkolom. Tijdens de behandeling wordt gewerkt met lichte tot stevige vingerdruk. Er wordt niet ‘’gekraakt’’ en u hoeft geen oefeningen uit te voeren. Artrokinesiologie is geschikt voor spier- en gewrichtsklachten, zoals rug- nek- en schouderklachten, en daaraan gerelateerde klachten als spanningshoofdpijn en vermoeidheid. Voor meer informatie bezoek de website https://praktijkheemstra.nl/ of mail naar info@praktijkheemstra.nl of bel naar 038-2222300.

Ik werk van maandag t/m vrijdag van 8:00-18:00.
Mijn behandelingen zijn 75,- euro per sessie, inclusief intakegesprek.

Als fysiotherapeut sta ik zowel BIG (wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) als CKR (Centraal Kwaliteitsregister) geregistreerd.

Met vriendelijke groet,

Gerbrand Heemstra.

 

 

 

Category
Services
Type of service
Surgery
Cost of service
Starting from $4500

Leave a Reply
Onze contactgegevens: Dr. van Deenweg 108 8017 BK Zwolle 038-2222 300 (Praktijk Heemstra) 06-333 46 948 (Prinsen Advies) info@praktijkheemstra.nl info@prinsenadvies.nl