KOORTS!!!! 

Een prachtig voorbeeld van ons zelf herstellend vermogen.
Een lichaamseigen genezend systeem.
Koorts is helemaal niet slecht in een verder gezond systeem. Ons lichaam geeft door middel van koorts  aan dat er iets in ons systeem niet goed werkt en wil dit oplossen en kan het vaak ook  oplossen.

Maar…. dan moet ons lichaam  wel zijn kans krijgen.

Voorbeeld:

Kevin, 2 jaar oud, komt met zijn moeder op consult. Moeder vertelt dat Kevin al tijden aan het kwakkelen is. Dan weer verkouden, dan weer oorontsteking met vaak tegen de avond koorts, eet slecht, en echt fit is hij al lang niet meer geweest. Het lijkt alsof hij er maar niet door komt, vertelt moeder.
Kevin is een lief en aanhankelijk kereltje. Hij loopt volgens de groeicurve iets achter in zowel gewicht als in lengte, maar verder zijn er geen problemen.
Na wat details te hebben besproken, komt er niets verontrustends uit naar voren.
Ook bij de huisarts kwamen er geen bijzonderheden naar voren.
Wanneer ik vraag wat er gedaan wordt door moeder wanneer Kevin duidelijk niet lekker in zijn vel zit, vertelt ze dat ze Kevin een middel geeft om de koorts tegen te gaan ( hij slaapt er ook zo fijn op) Ik geef haar het advies om dit niet meer te doen, maar om Kevin met dikke sokken aan in bed te leggen en de koorts of verhoging gewoon te laten opkomen.
Moeder vindt het heel spannend, maar volgt mijn advies op.
Dat weekend zoekt ze voor haar zekerheid nog even contact, of ze het echt wel goed doet.
Die woensdag belt ze, Kevin’s koorts was in het weekend opgelopen naar 39,4. Hij heeft er 2 dagen “last” van gehad, maar is er goed doorheen gekomen, hij lijkt er nu ook een stuk beter bij te zitten.

We spreken af dat we gewoon afwachten wat er verder gaat gebeuren en dat ze met vragen altijd terecht kan.
Na 6 weken meldt moeder dat Kevin een enorme groeispurt heeft gemaakt; hij eet weer goed, is veel energieker, zit echt lekker in zijn vel.
Kevin’s lichaam heeft het zelf opgelost.

Dit verhaal geldt niet alleen voor kinderen, maar voor iedereen.
Onderdruk koorts niet zomaar even. Luister naar je lichaam, neem rust, zorg dat je voeten goed warm zijn en laat de koorts/ verhoging zijn gang gaan.

Ons lichaam is zo ingenieus, vertrouw er op!

Wilt u ook weten wat homeopathie voor u kan betekenen?
Neem geheel vrijblijvend contact op met onze Klassieke Homeopathe Hettie Wijnhoud
via kh.wijnhoud@gmail.com of 06-11239350

 Onze contactgegevens: Dr. van Deenweg 108 8017 BK Zwolle 038-2222 300 (Praktijk Heemstra) 06-333 46 948 (Prinsen Advies) info@praktijkheemstra.nl info@prinsenadvies.nl