Hoogenboom Begeleiding en Coaching

Begeleiding bij Autisme en AdhdOm andere ouders te kunnen geven wat ik zelf ook zo nodig had, heb ik mij gespecialiseerd in coaching van ouders met een kind met een autismespectrumstoornis of AD(H)D.

Mijn naam is Nicole Hoogenboom, ik ben sinds 1989 getrouwd met Hans en wij hebben samen vier – inmiddels volwassen – kinderen, waarvan er één ADHD, één ADHD en dyslexie en één de combinatie van ASS, ADHD, dysgrafie en dyscalculie bleek te hebben. Sinds 2009 weet ik ook dat ik zelf ADD heb.

Indertijd ging het thuis niet goed, de opvoeding van onze kinderen kostte ons heel veel hoofdbrekers en we waren vaak vertwijfeld of onze aanpak wel de juiste was.
Altijd was er wel een niet nader te benoemen probleem onder de radar aanwezig. Iedereen liep op zijn tenen om een nieuwe heftige escalatie te voorkomen.

Als ik hier nu op terugkijk, voel en denk ik alleen maar: “Wat zonde van die verspilde tijd, tijd die nooit meer terug komt!”

Uiteindelijk is het mij gelukt om weer de moeder voor mijn kinderen te kunnen zijn waar zij recht op hebben. Maar wat heeft dat mij veel tijd en vooral heel veel verdriet gekost. Verdriet dat mij bespaard had kunnen worden als er toen adequate hulp was geweest voor mij en voor ons gezin.

Ben je ook zo moe van het zoeken naar de antwoorden op de vragen die je hebt over AD(H)D of autisme bij jouw kind?
Voldoet jouw kind niet aan de norm van andere kinderen uit de boekjes en kan jij daarom die tips niet toepassen in jouw opvoeding?

Hoe zou het voor jou en jouw gezin zijn als de strijd niet meer dagelijks gevoerd hoeft te worden? Als ook jij zo kunnen gaan genieten van jullie gezin en van jouw kind.

Dat is mogelijk als je bij mij een traject afneemt.

Een coachtraject wat je bij mij afneemt bestaat uit de volgende onderdelen:

Na het gratis consult van een half uur volgen er 10 coachgesprekken van een uur (verdeeld over maximaal tien maanden) via de gratis video verbinding Zoom of bij mij op kantoor in Zwolle.

Verder ontvang je nog twee cadeaus, namelijk:

 • Cadeau 1: Je ontvangt bij het eerste gesprek van mij een verzamelmap met waardevolle informatie over hoe jij jezelf maar ook jouw kind kunt helpen en hierdoor rust in jullie leven kunt creëeren.
  Na elk gesprek krijg je een aanvulling voor in de map.
  In deze map zit ook een uitgebreide boekenlijst waarop boeken staan waar jij, maar waarschijnlijk ook jouw kind, veel aan zult hebben.
 • Cadeau 2: Je ontvangt elke week, 26 weken lang, een nieuwe tip via de mail. De reguliere prijs voor een half jaar tips is € 48,50,- maar jij krijgt ze cadeau! Deze tips heb ik speciaal geschreven om in te zetten bij de opvoeding van kinderen met autisme of AD(H)D.

Aan het einde van het traject weet jij meer over de diagnose van jouw kind. Heb je voldoende handvaten gekregen om de neerwaartse spiraal waar jullie nu inzitten om te zetten naar boven. Heb je weer voldoende eigen waarde gekregen om tegenover de buitenwereld op te staan en durf je nog steeds van je kind te houden.
Maar zie je ook weer hoe goed mooi mens en waardevolle moeder je bent, een gevoel wat je al lang was kwijtgeraakt.

Ik zeg altijd dat ik je weer leer dansen in de regen. Voor mij betekent dit dat je het leven weer volledig durft te omarmen en mag genieten van alles wat op je pad komt. Jouw kind kan ik niet ‘genezen’ maar ik leer je wel om met een andere blik en gemoedstoestand naar jouw kind te kijken. En wat is dat wel niet waard voor jou als ouder?

Jouw investering in dit traject van 10 gesprekken, bedraagt € 979,- inclusief BTW.

Betaling in meerdere gedeeltes is altijd mogelijk.
De coaching die ik geef wordt niet vergoed door de zorgverzekering.
Soms is een bedrijf wel bereid het coachtraject voor jou te betalen vanuit een speciaal fonds of een scholingspot. Je kunt altijd informeren naar deze mogelijkheid bij jouw leidinggevende of HR manager.

Mijn achtergrond:

 • Academie voor counseling en coaching
  Mensgericht coachen
 • NOGG
  Holistische basiskennis
 • NOGG
  Medische basiskennis
 • Civas
  ADHD-ADD coach
 • Civas
  Gezinstherapeut
 • Civas
  Coaching bij autisme
 • Agogisch Cultureel Werk

Voor meer informatie, neem contact met me op of neem een kijkje op mijn website: www.nhbc.nlContactgegevens

Werkdagen


Maandag tot en met vrijdag: 09:00- 17:00.
In overleg een avond mogelijk tussen 19:00 en 21:00.
Mijn kantooradres is:
Dr van Deenweg 162
8025 BM Zwolle
kamer 4.120

U kunt me bereiken via onderstaande gegevens


Telefoonummer

06-19703438


E-mailadres

nicole@nhbc.nl

Onze contactgegevens: Dr. van Deenweg 108 8017 BK Zwolle 038-2222 300 (Praktijk Heemstra) 06-333 46 948 (Prinsen Advies) info@praktijkheemstra.nl info@prinsenadvies.nl