Praktijk Koers

Acupunctuur, Bowen therapie, TuiNa massage, Cupping‘Addicted to Chinese Medicine’


Mijn naam is Gerrit Koers en ik ben als Acupuncturist en Bowen therapeut aangesloten bij de stichting WIAZ

‘Addicted to Chinese Medicine.’

Ja dat is wat ik wel over mijzelf kan zeggen “ik ben verslaafd aan  de Chinese geneeskunde”

Ruim 8 jaar ben ik nu werkzaam als therapeut en nog steeds ben ik zo verrast en nieuwsgierig als een kind wanneer ik een nieuw boek over Chinese geneeskunde in handen krijg

Hoe komt het dat ik nog steeds zo enthousiast ben?
Omdat werken in de Chinese geneeskunde een reis is. Zowel voor de cliënt als voor mij.
Het is verrassend om te ontdekken dat een pijnlijke schouder bij de ene cliënt ontstaat door een repeterende beweging die de schouder overbelast en vervolgens bij de andere cliënt met dezelfde schouder klacht te ontdekken dat de oorzaak van de pijn ligt in het feit dat deze persoon in zijn leven figuurlijk te veel draag voor andere mensen. ( bijv. te veel voor anderen te zorgen en jezelf daarbij te vergeten.)

Wat is acupunctuur?
Acupunctuur is het onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG of TCM) waarbinnen door middel van hele dunne naalden het zelfhelende vermogen van de mens wordt gestimuleerd. Door diverse diagnostische technieken, zoals o.a. een vraaggesprek, tong- en polsdiagnostiek worden de klachten in kaart gebracht. Deze klachten worden vervolgens in groepen opgedeeld en zodoende vormt zich een patroon hoe lichaam/geest uit balans zijn geraakt. Binnen de TCG vormen lichaam en geest een onlosmakende eenheid en zodoende werken we altijd aan het in harmonie brengen van de gehele mens.

 

Aan de hand van het zichtbaar geworden patroon worden er binnen de acupunctuur specifieke punten op het lichaam gekozen en geprikt, dit zijn de acupunctuurpunten. Deze liggen op wat we binnen de TCG de meridianen noemen, dat zijn energiebanen in het lichaam die een relatie hebben met de orgaansystemen en diverse lichaamsfuncties zowel fysiek als mentaal.

De Bowentherapie is een vorm van fasciatherapie en is geschikt voor jong en oud. Heeft u (pijn)klachten? Voelt u zich gespannen en niet lekker in uw vel? Stagneert uw genezing na ongeval, operatie, blessure of ziekte?

Geeft uw huidige behandeling geen vooruitgang? Probeer dan zeker de Bowentherapie….

Bowentherapie is een manuele techniek waar zachte bewegingen gemaakt worden met duim en vingers met een bepaalde druk in een bepaalde richting  op diverse plaatsen op het lichaam. Het zenuwstelsel ontvangt impulsen wat ontspanning in het bindweefsel creëert.  De informatie werkt door in alle systemen zoals het bewegingsstelsel, zenuwstelsel, lymfestelsel, circulatiestelsel, spijsverteringsstelsel, ademhalingsstelsel, hormonale stelsel en orgaanstelsel. Het hele lichaam wordt aangespoord oplossingen te vinden, waardoor organen en weefsels beter of weer goed kunnen functioneren.

Het resultaat is minder pijn, meer beweeglijkheid, een betere doorbloeding, meer energie, meer mobiliteit, meer rust, een betere slaap, een sterkere weerstand en een betere orgaanfunctie.

Voor meer informatie bezoek mijn website www.praktijkkoers.nlContactgegevens

Werkdagen


Maandag tot en met vrijdag werk ik in mijn praktijk in Hattem:
Rijnstraat 3
8051 HK Hattem.

U kunt me bereiken via onderstaande gegevens


Telefoonummer

06- 29014177


E-mailadres

gkoers@praktijkkoers.nl

Onze contactgegevens: Dr. van Deenweg 108 8017 BK Zwolle 038-2222 300 (Praktijk Heemstra) 06-333 46 948 (Prinsen Advies) info@praktijkheemstra.nl info@prinsenadvies.nl